Farní tábor

11.09.2010 11:50

Farní tábor ‚‚Jedeme dál...‘‘

15. – 20. srpna 2010

Dne 15. srpna 2010 netrpělivě přešlapovalo celkem 31 děvčat a chlapců z farnosti Lidečko a Horní Lideč od předškolního věku až po osmáky a skupina 15 vedoucích, která byla složena z deváťáků, scholy a starších ministrantů na vlakovém nádraží v Lidečku.

Plni zvědavosti a očekávání jsme se všichni moc těšili na farní tábor, který byl právě před námi.

Do Valašské Bystřice, hezké vesničky, kde se farní tábor konal, jsme cestovali mnoha dopravními prostředky – vlakem, autobusem, pěškobusem a dokonce i auty - a zůstali jsme zde až do 20. srpna.

Shodou okolností byly právě v době konání tábora uneseny české korunovační klenoty, proto jsme se jako parta správných kamarádů a detektivů rozhodli tyto klenoty najít. Nebylo to vůbec snadné, museli jsme procestovat spoustu evropských zemí a prostřednictvím her, šifer a různých úkolů překonávat překážky nastražené únoscem klenotů. Nic nás však nemohlo zastrašit a díky skvělé spolupráci všech a spojení společných sil jsme klenoty úspěšně nalezli. :)

I přes drobnou nepřízeň počasí se tábor opravdu povedl a parádně jsme si ho spolu užili. Po celý čas jej provázela příjemná přátelská atomosféra. Během tábora jsme si zahráli spoustu her, našli nové kamarády a obohatili jsme se o nezapomenutelné zážitky a vtipné příhody. Každý večer jsme si také povídali a seznámili se se svatými z určité země, ve které jsme se právě ten den nacházeli.

S Boží pomocí nikdo neutrpěl žádný úraz a všichni jsme se (ačkoli se nám vůbec, ale vůůůbec nechtělo) živí a zdraví vrátili domů.

V brzké době však chystáme malé potáborové setkání, abychom zavzpomínali a oživili si všechny krásné společné zážitky a trochu si tak zkrátili těšení a čekání na další farní tábor. :)

Na závěr chceme moc poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě tábora nebo jakkoliv jinak pomáhali s jeho uskutečněním. Velký dík patří také naší výborné kuchařce Aničce, která nám celých pět dní skvěle vařila a dobře se o nás starala. A obrovské poděkování patří Lidušce za uspořádání táboru, nadšeným a výborným deváťákům, velké schole a ministrantům z Lidečka i Horního Lidče, těmto všem, kteří  dokázali obětovat velké množství svého osobního času na dlouhou přípravu i samotný  průběh tábora a rozdělili se tak pro děti a mládež naší farnosti !!!!

Ještě jednou všem velké díky všem a „ Jedeme dál ....  :) “

 

 

—————

Zpět


Fotogalerie: FARNÍ TÁBOR

/album/fotogalerie-farni-tabor/cimg1271farni-tabor1-jpg/
/album/fotogalerie-farni-tabor/cimg1283farni-tabor2-jpg/

—————