Vánoční scénka "Amoša"

01.01.2011 07:32

 

Na Boží hod vánoční jsme se po mších svatých sešli všichni v našem kostele svaté Kateřiny v Lidečku, kde zahrály naše děti vánoční scénku "Amoša". Zapojili se ministranti i cérky ze scholy a také děti z celé 3. třídy z Lidečka, které se připravují na první svaté přijímání. Tuto malou divadelní hru napsal student Petr z Uherského Brodu. Z ohlasů je slyšet, že se tato scénka moc líbila a patří velký dík všem zúčastněným, ochotným rodičům třeťáčků i všem, kdo se zapojili do přípravy.

Dne 2. 1. 2011 jsme byli pozváni P. Aloisem Juráňem do jeho farnosti ve Slavoníně, abychom tam zahráli tuto vánoční hru. Nejdříve jsme se všemi navštívili P. Ladislava Šviráka, kde jsme byli na mši svaté v Olomoucké katedrále svatého Václava. Po mši svaté jsme zahráli i tam tuto scénku, kdy jsme sklidili velký potlesk, který byl opravdu zasloužený, protože tento chrám je velmi studený. Otec Ladislav si na nás udělal čas a plně se nám věnoval. Popovídal si se všemi, ukázal nám veškeré vzácnosti, které skýtá tento chrám, dal nám požehnání na cestu a my jsme odjeli do Slavonína. Tam jsme ve 14:00 hodin odehráli vánoční hru, zazpívali písničky a byli jsme velmi mile přijati místními farníky. Společně s otcem Juráněm jsme i s jejich farníky přijali bohaté občerstvení na zdejší faře. Pater Juráň byl moc rád, že vidí tolik dětí a moc pozdravuje všechny farníky z Lidečka. Také od něj jsme dostali požehnání na cestu a ve zdraví jsme se vrátili domů.

Ještě jednou děkuji všem, kdo hráli, pomáhali s přípravou a všem ochotným rodičům, kteří pustili své děti na celodenní výlet do Olomouce.

L.F.

—————

Zpět


Fotogalerie: Vánoční scénka "Amoša"

/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4497-jpg1/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4501-jpg1/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4503-jpg/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4506-jpg1/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4508-jpg/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4510-jpg1/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4511-jpg/
/album/fotogalerie-vanocni-scenka-amosa/img-4513-jpg/

—————